این شبکهها از آغاز تا پایان سال مالی 1396 در ولایتهای بامیان، تخار، هرات، کابل، بلخ، ننگرهار، لغمان، بغلان، پروان، پکتیا، پنجشیر، جوزجان، سمنگان، غور، کاپیسا، کنر، لوگر، میدان وردک، نورستان، فاریاب، کندهار، کندز و غزنی ساخته شدهاند.
این کانالها شامل کانالهای آبیاری، سربندها، آبگیرها، حوضهای ذخیرهی آب و دیگر ساختمانهای کوچک آب را شامل میشوند که در ولایتهای ارزگان، بادغیس، بامیان، بغلان، پروان، پکتیا، پکتیکا، پنجشیر، جوزجان، خوست، دایکندی، زابل، سمنگان، غور، فراه، کاپیسا، کندهار، کنر، لوگر، میدانوردک، نورستان، نیمروز و هلمند ساخته شدهاند.
همچنان در کنار شبکههای آبیاری، کانالها و ذخیرههای آب، 125 چاه عمیق به منظور آبیاری باغهای میوه در جریان سال مالی 1396 ساخته شده و با واترپمپهای آفتابی در 21 ولایت کشور مجهز شده است تا باغداران به آب کافی و به موقع، دسترسی داشته باشند و بتوانند در پایان فصل، حاصلات خوب و با کیفیت به دست بیاورند و اقتصادشان بهتر شود.
گفتنی است که وزارت زراعت میخواهد از طریق رساندن آب مورد نیاز در وقت معیّن برای دهقانان و باغداران، باعث افزایش تولیدات و بهتر شدن کیفیت محصولات، رشد اقتصاد زراعتپیشهگان و در نهایت کاهش واردات و بهبود اقتصاد ملی شود.
یادآوری می کنیم، که افغانستان از نگاه محصولات زراعتی و میوه جات در آسیا جایگاه خوبی را دارد و اما مشکل این کشور نداشتن سیستم پیشرفته آبیاری و راه نیافتن حاصلات این کشور به خارج از این کشور می باشد.